miércoles, 21 de marzo de 2007

INICIATIVES I PROGRAMES APOSTA PER LA INTERCULTURALITAT

Des de la seva creació (IP´) ha fomentat els projectes i programes que desenvolupen, mitjançant eines de caire educatiu i social, conceptes per una societat en convivència, cohesionada i que garantissin qualitat de vida a la ciutadania en general.

Un dels reptes actuals dels nostres municipis és la integració cultural i social dels “nouvinguts”. Creiem profundament que per tal d’aconseguir una cohesió plena i un desenvolupament de la convivència de tots i totes, s’ha de començar a fomentar des de la infantesa i la joventut. És per aquest motiu que Iniciatives i Programes SL ha volgut crear el projecte, amb el nom “Contamina’m...barreja’t amb mi!...” una eina educativa i dinàmica, especialment dissenyada per desenvolupar als CEIPS i els IES de Catalunya.

Mitjançant una introducció sobre la interculturalitat i les seves oportunitats socials; una dinàmica conjunta i una valoració per part dels professionals d’(IP’) i pel conjunt de l’equip educatiu dels i les joves que participen de la mateixa, es desenvolupa diversos conceptes com la cultura, la confiança, el respecte vers altres, l’aprenentatge entre els alumnes, el coneixement a nivell bidireccional dels alumnes nascut a la població i els alumnes vinguts d’altres països, entre altres.

En definitiva, des de (IP’) es vol potenciar les eines que donin a conèixer les diferents visions i realitats a les quals els infants i els joves hauran de desenvolupar com adults, en una línia de respecte i com una oportunitat d’entendre i construir la seva societat futura.

No hay comentarios: